• Befana

Ιανουάριος 04-07,2019

Ρώμη - Ζήστε την εμπειρία της Befana

Η ιστορία της Μπεφάνα είναι πολύ παλιά και ξεκινάει πολλούς αιώνες πριν τον Άγιο Βασίλη και συγκεκριμένα με την γέννηση του Χριστού.
Στο δρόμο τους για τη Βηθλεέμ, οι Τρεις Μάγοι σταμάτησαν στο σπίτι της Μπεφάνα, η οποία ήταν ξακουστή νοικοκυρά, για να ξεκουραστούν και αυτή τους πρόσφερε στέγη και φαγητό. Πριν συνεχίσουν της πρότειναν να έρθει μαζί τους, αλλά αυτή αρνήθηκε με τη δικαιολογία ότι δεν είχε τελειώσει τις δουλειές του σπιτιού. Αργότερα, το μετάνιωσε αλλά δεν κατάφερε να βρει ούτε τους Τρεις Μάγους, ούτε το νεογέννητο Χριστό. Έτσι από τότε μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά με την ελπίδα ότι κάποιο από αυτά θα είναι το θείο βρέφος. Η αναζήτηση της Μπεφάνα, συμβολίζει το γεγονός ότι ο Χριστός μπορεί να βρίσκεται σε κάθε παιδί.

Τι συμπεριλαμβάνεται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean ή Alitalia ή Ryanair
 • 3 Βράδια στο Ξενοδοχείο Hotel delle Nazioni 4* στο κέντρο της Ρώμης (Fontana di Trevi) με πρωινό ή στο Inn Spanish Steps 5*
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Ρώμης
 • Προσωπική συνοδεία της Κας Ρούση (Ελληνικά-Ιταλικά-Αγγλικά) 24/4
 • 2 - Ξεναγήσεις με διπλωματούχο Ξεναγό (Walking Tour- Μουσεία Βατικανού)
 • Μεταφορά στα Μουσεία του Βατικανού
 • Προαγορασμένα Εισιτήρια εισόδου στα Μουσεία του Βατικανού και στην Καπέλα Σιξτίνα
 • 2 Δείπνα σε εστιατόρια της Ρώμης
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Εισιτήρια στην Διεθνή Έκθεση ‘100 Φάτνες’
 • Μεταφορά στο Castel Romano Designer Outlet
 • Φόροι Ξενοδοχείων, πόλεων και αεροδρομίων
Δεν συμπεριλαμβάνεται:
 • Γεύματα όπου δεν αναφέρονται
 • Προσωπική Ασφάλεια
 • Φιλοδωρήματα
 • Και ότι άλλο δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα
Piazza Navona

Ανακαλύπτω την Ρώμη περπατώντας

DAY 1 - Πέμπτη 04/01/2019 – Άφιξη

Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης. Μετά το Check- in και με την βοήθεια της εξαιρετικής ξεναγού μας ξεκινάμε ένα Classical Walking Tour (Fontana di Trevi - Piazza di Spagna –Pantheon - Piazza Navona) και συνεχίζουμε μαζί για να δούμε, να θαυμάσουμε και να εξερευνήσουμε όλες τις κρυμμένες εκπλήξεις της Χριστουγεννιάτικης Ρώμης.
Το βράδυ επισκεπτόμαστε ένα από τα ωραιότερα και αυθεντικά εστιατόρια της Ρώμης το Casa Coppelle για να μυηθούμε και στις γαστρονομικές εμπειρίες της τοπικής κουζίνας.

Μουσεία Βατικανού

DAY 2 - Παρασκευή 05/01/2019

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε με το ιδιωτικό μας van στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Μουσείο του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα όπου θα μας περιμένει η ξεναγός μας με προαγορασμένα εισητήρια για να αποφύγουμε τις ουρές. Μετά το τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας ξενάγησης μας και επειδή θα έχουμε κουραστεί ένα πολύ ωραίο aperitivo θα θέλουμε να το πιούμε. Η Ρώμη εξάλλου είναι γνωστή για το Αperitivo της.
Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε την 42η Διεθνή έκθεση ‘100 Φάτνες’ που πραγματοποιείται στην Sala Bramante στην Piazza del Popolo.

Γεύματα: Πρωινό - Aperitivo

Sistine Chapel
Befana Tour

Befana Day – Θεοφάνεια

DAY 3 - Σάββατο 06/01/2019

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα, Η μέρα της Befana. Το πρωί παρακολουθούμε  την  πομπή των μάγων. Οι τρεις μάγοι έφιπποι φτάνουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να παραδώσουν τα δώρα τους στον Πάπα. Και το απόγευμα στην Piazza Navona οι εκδηλώσεις και οι γιορτές για την Befana. Κι εμείς στο εορταστικό κλίμα απολαμβάνουμε και ανακαλύπτουμε μια εμπειρία , ένα έθιμο μιας χώρας με πολλές παραδόσεις όπως η Ιταλία. Το βράδυ έχουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας σε μία τυπική Trattoria της Ρώμης.

Γεύματα: Πρωινό – Δείπνο 

Arrivederci Roma

DAY 4 - Κυριακή 07/01/2019

Αλλά επειδή Ιταλία χωρίς ψώνια δεν γίνεται, πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο περνάμε από το Castel Romano Designer Outlet να ψωνίσουμε....  και η πτήση μας, μας περιμένει . Είμαστε γεμάτοι  αναμνήσεις από μια αξέχαστη Εμπειρία. 

Ρώμη – Η Μαγική Εμπειρία των Θεοφανείων και της Befana 

Arrivederci  Roma!

Roma Outlet

Επειδή είμαστε υπεύθυνοι σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, 5€ το άτομο θα δοθούν στην ΜΚΟ Kids Fair Collection που χαρίζει στιγμές προσωπικής φροντίδας και τρυφερότητας σε παιδιά που την έχουν ανάγκη σχεδιάζοντας και ράβοντας για αυτά καινούργια ρούχα.

* Just subscribe to our newsletter for further information.

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2018 The Lady Tours