• Chianti

Απρίλιος, 06-09/2018

Ορθόδοξο Πάσχα στη Φλωρεντία

Όταν η Φλωρεντία επεκτάθει πέρα από το τρίτο τείχος της πόλης, πολλοί νέοι δρόμοι άνθησαν, τα λεγόμενα borghi: ένα από αυτά, το Borgo San Jacopo, βρίσκεται στο Oltrarno και έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική του δομή έως τις ημέρες μας. Το Borgo San Jacopo βρίσκεται ανάμεσα σε δύο γέφυρες: Ponte Vecchio στα ανατολικά και Ponte Santa Trinita προς τα δυτικά. Η Εκκλησία μας του Αγίου Αποστόλου Αδελφοθέου περιέχει στοιχεία από διαφορετικές περιόδους και στυλ - από ρωμανικό στύλ έως και μπαρόκ. Οι τοιχογραφίες είναι έργα του Vincenzo Meucci και άλλων καλλιτεχνών της Φλωρεντίας του 17ου-18ου αιώνα. Πίσω απο τον Άμβωνα βρίσκεται ο πίνακας Δόξα του Αγίου Ιακώβου, ζωγραφισμένος από τον Matteo Bonechi.

Τι συμπεριλαμβάνεται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια με Ryanair (με αποσκευή 20Kg)
 • 3 Βράδια στο Ξενοδοχείο Relais – Hotel Centrale 4* ή στο Helvetia & Bristol Hotel 5* στο κέντρο της Φλωρεντίας (Duomo) με πρωινό
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Μπολόνια με Luxury Mini Bus
 • Συνοδός (Ελληνικά – Ιταλικά) 24/4
 • Μία Ξενάγηση με Ελληνόφωνα διπλωματούχο Ξεναγό (Walking Tour)
 • Μεταφορά με Luxury Mini Bus στην Siena-San Gimignano-Panzano in Chianti
 • Πασχαλιάτικο Δείπνο στην Antica Macelleria Cecchini
 • Φόροι Ξενοδοχείων, πόλεων και αεροδρομίων
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Tour Operator)
Δεν συμπεριλαμβάνεται:
 • Γεύματα όπου δεν αναφέρονται
 • Προσωπική ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Φιλοδωρήματα
 • Και ότι άλλο δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα
Bologna

Why Bologna is Red?

DAY 1 - Μ.Παρασκευή 06/04/2018 Άφιξη - Περιφορά Επιταφίου

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στις 04.30am και αναχώρηση στις 06.20am με την πτήση της Ryanair Fr 6017. Άφιξη στις 07.45am το πρωί στο αεροδρόμιο Gulielmo Marconi της Bologna.
Ο οδηγός μας ο Stefano με το Luxury Mini Bus του μας μεταφέρει στην καταπληκτική Piazza Maggiore όπου θα πιούμε τον καφέ μας και θα φάμε το brioche μας στο cafe του Lucio Dalla. Επισκεπτόμαστε μετά τον Καθεδρικό Ναό San Petronio, την Piazza Nettuno, τα Portici και τους δύο Πύργους (Le Due Torri).
Το μεσημέρι επισκεπτόμαστε την καταπληκτική αγορά τροφίμων, και τρώμε στον Tamburini μια από τις πιο παλιές Salumerie της Bologna. Αναχώρηση αργότερα για την Φλωρεντία, τακτοποίηση στα Ξενοδοχεία μας στο κέντρο της Φλωρεντίας στο Relais – Hotel Centrale 4* ή στο Helvetia & Bristol Hotel 5* δύο βήματα από τον Καθεδρικό Ναό της Φλωρεντίας. Το βράδυ ακολουθούμε την περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου στο Ponte Vecchio.

Ανακαλύπτω την Φλωρεντία

DAY 2 - Μ.Σάββατο 07/04/2018 Ανάσταση

Μετά το πρωινό μας ο Ξεναγός μας ο Γιάννης, μας μιλάει γι’αυτήν την καταπληκτική πόλη και γνωρίζουμε μαζί του τα πιο σημαντικά μνημεία της Αναγέννησης. Όσοι θέλουν να κοινωνήσουν φυσικά μπορούν να πάνε στην εκκλησία. Είμαστε μετά ελεύθεροι να περιπλανηθούμε σ’αυτήν την υπέροχη πόλη.
Όσοι από εμάς την έχουν ξανα-επισκεφτεί να είστε σίγουροι πως υπάρχουν πάντα κρυμμένα μυστικά όπως το Museo Stibbert. Ο Frederick Stibbert υπήρξε λάτρης και συλλέκτης έργων τέχνης. Η εντυπωσιακή συλλογή του φιλοξενείται σήμερα στην ομώνυμη βίλα. Περιλαμβάνει πίνακες, πορσελάνες, ενδυμασίες, πανοπλίες και όπλα - ειδικά στα τελευταία ο πάμπλουτος συλλέκτης είχε μεγάλη αδυναμία, οπότε και έχει συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό. Το κτίριο του μουσείου περιβάλλεται από έναν μεγάλο υπέροχο κήπο με διαδρόμους, αγάλματα, τραπέζια, ναούς και μία μικρή λίμνη. Απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης.
Ένα άλλο κρυμμένο μυστικό στο κέντρο της Φλωρεντίας είναι το Cenacolo di Ognissanti, Via Borgo Ognissanti, 42. H τοιχογραφία που αναπαριστά τον Μυστικό Δείπνο (Cenacolo) είναι ζωγραφισμένη από τον μεγάλο αναγεννησιακό καλλιτέχνη Domenico Ghirlandaio. Πριν φτάσουμε μπροστά στην τοιχογραφία, περνάμε δίπλα από ένα μικρό μοναστήρι. Το βράδυ παρακολουθούμε την Ανάσταση και τσουγκρίζουμε τα αυγά μας. Και αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά after στην Φλωρεντία κάνετε λάθος.

Santa Maria del Fiore
San Gimignano

Λόφοι του Chianti-Siena-San Gimignano

DAY 3 - Κυριακή του Πασχα 08/04/2018

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στους λόφους του Chianti στο μεσαιωνικό χωρίο San Gimignano και στη Siena. Κάνοντας την διαδρομή Φλωρεντία – Σιένα περνάμε μέσα από το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης. Θα δοκιμάσουμε σ’ένα μπαρ το ρουμπινί Chianti και στο San Gimignano με τους 14 πύργους θα πιούμε το λευκό Vernaccia di San Gimignano. Θα φτάσουμε στο Panzano in Chianti να φάμε από τα χέρια της αυτής εξοχότητας του Dario Cecchini. Δεν θα φάμε Αρνί στην Σούβλα αλλά θα φάμε Bistecca alla Fiorentina στην Antica Macelleria Cecchini δηλ. στον καλύτερο κρεοπώλη της Ιταλίας.

Departure Day

DAY 4 - Δευτέρα του Πάσχα 07/01/2018

Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο μας για τo αεροδρόμιο της Bologna από όπου θα πάρουμε την πτήση 6018 της Ryanair στις 11.25am και θα φτάσουμε στην Αθήνα 14.35pm τοπική ώρα.

Cecchini

Καλή Ανάσταση και το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

* Just subscribe to our newsletter for further information.

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2018 The Lady Tours